La serra de Montsant constitueix un gran bloc de conglomerats calcaris d’uns 135 quilòmetres quadrats d’extensió. Presenta una disposició en V tombada amb el vèrtex al pla del Grau i dos braços ben diferenciats. El braç principal és el meridional, anomenat serra Major, presenta una longitud de 17 Km amb tres vèrtexs geodèsics importants, d’est a oest: la roca Corbatera (1163 m.) el cim més elevat de la serra, el piló dels Senyalets (1109 m.) i la Cogulla (1063 m.). El braç de serra més curt o septentrional arrenca del pla del Grau i te una longitud d’uns 7 Km i vèrtexs geodèsics d’ordre menor on destaquen la punta del Peret (1106 m.) i la punta dels Pins Carrassers (1059 m.). A partir d’aquest últim cim la carena es precipita ràpidament cap el riu Montsant a través del cingle dels Ventadors. Des de la punta del Peret arrenca un serret que acaba amb alguns cims destacats com la punta Pericana (1049 m.) i la Mola (985 m.).

http://www.senderisme.com/revfile.aspx?idrev=580

19 de gener del 2010

ALBARCA. Sota la neu... Un lloc ideal per perdre's i fer excursions...


















Albarca està situat a una alçada de 815 metres. Ofereix unes esplèndides vistes de la serra del Montsant.

Aquest petit poble amb tot just un parell d'habitants durant tot l'any, reneix durant els caps de setmana, Setmana Santa i a l'estiu, especialment el mes d'agost en que celebra la festa major.

El dia 15 d'agost celebra la festa de la Mare de Déu, i segons l'any hi ha fins i tot ball i actuació d'algun grup folklòric.

L'únic punt de servei és el refugi de muntanya, que només està obert els caps de setmana i s'ha de trucar abans per confirmar la reserva.

La petita església romànica de Sant Vicenç és l'únic monument del poble, data del segle XII.

L'aigua escasseja normalment al poble, però els anys de pluja, de la font de la plaça del Castell es pot beure una excel·lent i fresquíssima aigua de muntanya.

Aquest poblet ens ofereix un tresor en només uns pocs metres quadrats; natura, tranquil·litat i unes vistes impressionants de la serra.

Un lloc ideal per perdre's i fer excursions als diferents pobles i ermites de la muntanya.


http://maps.google.es/maps?f=q&source=s_q&hl=es&geocode=&q=albarca&sll=40.396764,-3.713379&sspn=8.264517,21.643066&ie=UTF8&hq=&hnear=Albarca,+Cornudella+de+Montsant,+Tarragona,+Catalu%C3%B1a&t=p&z=14